Skagerrakmila  2021

www.skagerrakmila.no

Løypekart Skagerrakmila 2018
Sjekk endringene

 


Da er Barbu Park ferdig og vi ønsker å legge Skagerrakmila gjennom denne. På grunn av trafikkavvikling i Barbu, må vi løpe "medsols", det vil si motsatt vei i forhold til i fjoråret og tidligere år øst for sentrum. Dette vil bety at vi får den tyngste delen av løypetraseen allerede etter 1 km og mot 3 km passering. Så blir resten av mila en lek. På grunn av at traseen i Barbu nå blir noe kortere vil løypa også gå "rundt" torvet.

For å ytterligere styrke opp om navnet vårt  "Skagerrakmila" vil vi mot slutten av løypa legge løypa langs vannkanten på Tyholmen. Vi vil nå derfor løpe på sjøsiden av Tyholmen Hotell og langs Pollen inn til Kirkegaten. Se beskrivelse av løype samt løypekart.


Beskrivelse av modifisert løype:

Start i sentrum i nærheten av Pollen (eksakt hvor blir avgjort etter kontrollmåling), ut Langbryggen, langs Tollbodkaia på sjøsiden av Eurekabygget, løper videre på landsiden av Havnegården og Macgregor bygget, passerer under "spissen" av MacGregorbygget, over Riksvei 410 ved fotgjengerovergang (Kystveien) øst for rundkjøring i Barbu,  opp Møllebakken mot Jernbanestasjonen, svinger til høyre og løper Jens Gjerløws vei til Barbu Kirke som går over i Gamle Songevei og løper på denne til Coop Prix Birkenlund, tar til høyre ned langs Fv24 til Fluet, Rundt Fluet- Kystveien,  følge Kystveien til Kystverket, inn i "Barbu Park", over bru, sjøsiden av MacGregor bygget , HavneGården, Eureka bygget og inn Langbryggen, Havnegt, Torvet, krysse Strandgt, Tollbodgt (Gågaten), Kirkegt, Vesterveien, Kittelsbuktveien, Varmekrogen, Strømsbubukt, Plankemyra, Vesterveien, Gårdalsveien, brygge til Hansnesveien, Hansnesveien, Plankemyra, Strømsbubukt, Varmekrogen, Kittelsbuktveien, Kittelsbukt, Rådhusgt, sjøsiden av Tyholmen hotell og videre inn langs Pollen, sjøsiden av Madam Reiersen, mellom Mør Biffhus og Fiskebrygga, svinge inn i Krikegt og utslitt og lykkelig i mål ved Marcussen Ur & Smykker.

Sponsorer